Plinten laten leggen

Plinten zijn een frame van 50 mm breed aan de buitenzijde, en als er maar één geïnstalleerd hoeft te worden, moet men hetzelfde materiaal kiezen (zoals een massief eiken plint) voor zowel de hoogte als de breedte.

Het ding om in gedachten te houden bij het kiezen van een plint is dat als het gebruikte materiaal delicaat is, het beter is om een ​​houten plint te kiezen in plaats van een multiplex of MDF-plaat die voor alle toepassingen wordt aanbevolen.

Gebruik voor plinten die minder duurzaam zijn, kokosvezel voor buiten, en voor een zwaar materiaal zoals bepaalde matte harsen of vezelplaten, is het beter om multiplex of gipsplaat te gebruiken. Zwarte verf voorkomt ook dat het weer het materiaal voor langere tijd aantast.

Men kan materiaal gebruiken om te voorkomen dat de muur contact maakt met de vloer. Gebruik afdichtingsmiddelen onder de vloer en houten mallen die vervolgens kunnen worden geverfd totdat vocht de afdichting belast en het vocht een onderdeel van de plaat wordt en begint te stijgen.

Het hout dat voor plinten wordt gebruikt, moet voor het leggen goed worden gedroogd. Omdat de planken herhaaldelijk moeten worden geverfd, wordt het afgeraden om in de planken te boren, te hameren of te spijkeren.

Bij een binnenplint schroef je het hoofdframe onder de muur en vorm je het nieuwe frame diagonaal met een nieuw stuk zaaghout. Vraag de installateur om eventuele extra constructie om ervoor te zorgen dat de muur nog steeds vierkant is. De plint moet goed aansluiten op dit nieuwe frame.

Nu zijn uw binnen- en buitenplinten klaar om geverfd te worden.

TIP:

Veiligheid eerst

De plinten van vinyl en hardboard kunnen als tijdelijke ondergrond worden gebruikt, omdat ze eenvoudig aan te brengen en te bevestigen zijn met goedkope lijm. Binnenplaten zijn echter voorzien van goedgekeurde waterdichte lijmen en vinyllijm op de doorzichtige vezelplaten of het bekledingspapier. Binnenplaten zijn meestal voorzien van mechanische bevestigingsmiddelen, terwijl buitenplaten losse en meer doe-het-zelfvriendelijke lijmen worden gebruikt. Het is het beste om de lijm te kiezen, omdat deze lijmen doorgaans water- en hittebestendig zijn en langer meegaan. De lijm moet op de achterkant van de plint worden aangebracht.

Ook heeft de houtverf veel tijd om te drogen voor gebruik. Breng geen verf aan op het oppervlak van de zaagplank. Ze moeten drogen voordat er binnenplinten kunnen worden aangebracht.

Oudere plinten (overheadplanken)

Dit soort terrasplanken wordt herkend als sjerp en balustrades. Deze wordt met spijkers stevig aan muurkozijnen bevestigd. Omdat de meeste moderne huizen echter worden gebouwd met volledige houten kozijnen, zijn ze het beste in stabiele kamers.

Speciaal voor de kleinere kamers zijn er verschillende vierkante en ronde planken verkrijgbaar. Ze kunnen gemakkelijk worden gesneden om goed te passen bij kleinere frames. Het hangt allemaal af van het soort materiaal dat voor de frames is gebruikt.