tapijten

Een tapijt kan de meest uiteenlopende vormen hebben, zoals een cirkel, rechthoek, vierkant of zelfs een rechthoek met een chevronbinding of met een zigzag- of vlechtpatroon. Vloerkleden die dik zijn en gemaakt zijn van natuurlijke vezels zoals wol of zijde zijn meestal vrij duur en dus de beste keuze voor bestellingen te voet. Tapijten zoals tapijten van dierenhuiden of tapijten gemaakt van geiten- of schapenwol. De kleur of het patroon van het tapijt wordt gekozen om zijn functie, stijl en kleur. Er zijn letterlijk honderdduizenden ontwerpen over de hele wereld, met elk ontwerp uniek. De tapijten worden met de hand geweven of met garen gemaakt. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen zoals vierkant. Verschillende idee├źn voor dierenfiguren of -vormen kunnen heel gemakkelijk worden gevonden in hoe een vloerkleed te maken.

Handgemaakte tapijten worden meestal met de hand gemaakt door voorzichtige Saliacs, Avalians, en andere binnenhuisarchitecten, wevers hebben ook hun handen geprobeerd in het maken van tapijten door strengen wol kruiselings te snijden over stoelen en stoelen.

Tapijten kunnen ook met een machine worden gemaakt. Ze zijn gemakkelijker verkrijgbaar in de industrie en zijn niet zo duur. Machines hebben elektriciteit nodig om te draaien, en worden ook gebruikt voor het opbergen van papieren, boeken, enz.

Een tapijt kan ook zelf worden gemaakt. In het geval van handgemaakte tapijten kunnen sommige ontwerpen worden gemaakt op een blanco doek of een effen behangen muur. Zij kunnen ook eenvoudig worden gedessineerd en afgedrukt op een oud stuk Stoffeerderij Roosendaal of canvas. Deze ontwerpen zijn dan gebonden aan de specifieke instructies van de gebruiker.

Een met de hand geknoopt of getuft6 tapijt zou niet erg lang meegaan en werd later door machines aangepast om er vloerbedekking van te maken. Tapijten die van handgemaakte ontwerpen zijn afgeleid, zijn erg mooi en zien er antiek uit.

Een op maat gemaakt tapijt is een tapijt dat ontworpen en gemaakt wordt volgens specifieke instructies, het ontwerp bevat veel verschillende kleuren, ontwerpen en symbolen die vaak religieus, sentimenteel, etnisch, symbolisch zijn, en er zijn er ook die totaal willekeurig zijn. Tapijten die met de hand worden gemaakt, zoals oosterse tapijten, paisleytapijten en Perzische tapijten, zijn bijna onbetaalbaar. Ze worden van de ene generatie op de andere doorgegeven. Afgezien van de traditionele tapijten worden met de hand gemaakte tapijten op grotere schaal gemaakt met ontwerpen die worden bekroond door de toevoeging van een stapel garen met gekleurde kettingdraden.

Een traditioneel tapijt in India bestaat uit een mengsel van it en natuurlijke wolvezel. Dergelijke tapijten worden meestal aangetroffen in tapijten en worden vaak aangeduid als “tapijten gemaakt en geleverd in India”.

De met de hand getufte tapijten die zeer populair en op de markt verkrijgbaar zijn, zijn ofwel in het midden met de hand geknoopt door een gekwalificeerde wever, ofwel geknoopt zonder pool.

Vloerkleden gemaakt van natuurlijke vezels zoals jute of sisal staan bekend als scheermesjestapijten vanwege hun scherpte. Sisal tapijten zijn zeer sterk en duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren.

De kleden worden van de grond getrokken door een machinebediende pers. Zij worden gemaakt van wol, katoen, zijde of hennep, maar hun duurzaamheid is niet erg goed.

Resurgence tapijten zijn tapijten die gemaakt zijn naar een mode of stijl. Ze zijn verwend voor reparaties omdat ze beperkte kleuren en dessins hebben. Het is zo moeilijk om deze tapijten te restaureren.

Oosterse tapijten zijn tapijten die afkomstig zijn uit een bepaalde streek en die met de hand worden gemaakt door de ambachtslieden die er wonen. Zij zijn gemaakt van zijde, wol of katoen.

Perzische tapijten worden gemaakt door de nomadische bevolking van Iran. Deze tapijten hebben ontwerpen die knoestig zijn, en hebben patronen die tegengesteld zijn. Er zijn veel ontwerpen van Perzische tapijten, en we kunnen er een vinden die past bij de kamer in een kantoor.