Hovenier Helmond

De meest voorkomende taak die een tuinman zal hebben is het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken, speelterreinen, dierentuinen en andere gebieden die nodig zijn voor het goed functioneren van openbare plaatsen. In Engeland en veel andere Europese landen wordt een deel van de echt belangrijke landschapsarchitectuur gedaan door professionele landschapsontwerpers die door parkafdelingen worden ingehuurd om het soort werk uit te voeren waarvoor een tuinman bij uitstek gekwalificeerd kan zijn.

Een hovenier kan betrokken zijn bij de aanleg van parken, speelplaatsen, zwembaden, tennisbanen, arboretums, serres enz. Een tuinman zal nauw betrokken zijn bij het onderhoud van parken en groene ruimten en verantwoordelijk zijn voor de algemene aanblik van een parkgebied. De hovenier zal voornamelijk werken met planten, schaduwminnende planten zoals planten die zorgen voor een verkoelend effect rond bestaande structuren of gebouwen, groene bladplanten die een aantrekkelijk bladerdek hebben, zelfs als ze niet in bloei staan, en siergrassen. Deze groene planten en grassen maken van het gewone parkgedeelte een volstrekt uniek onderdeel van het park – en dat met een minimale investering!

Voor de grotere parken die de huiseigenaar kan hebben, kan de tuinman worden gevraagd om vaste planten of eenjarige tuinen te ontwerpen die een combinatie zijn van zowel schoonheid als functie. De tuinman kan bijvoorbeeld een grote Japanse tuin ontwerpen die verschillende soorten rotsen, planten in Japanse en Zuidoost-Aziatische stijl, bamboe, blauwe regen, jacaranda, azalea, clematis, rozen, lavendel, blauwe regen, vlinderstruik, impatiens, kruiden, rozemarijn, geneeskrachtige planten en kruidenknoflook zou kunnen omvatten. Dezelfde planten kunnen worden geselecteerd om een mooie en functionele tuin te creëren voor de huiseigenaar met een groot budget.

De Japanse tuin vormt meestal het middelpunt van de tuin, met paden die erdoorheen slingeren en die gemakkelijk begaanbaar zijn. Er kan ook een vijver of waterelement aan de tuin verbonden zijn. Zeer populaire tuinplanten zijn uien, kevers, rozen, aardbeien, papavers, chrysanten, gardenia’s, lavendel, jeneverbes, pole Viburnums, azalea’s, rozen, serres, en salie of tijm.

De Engelse formele tuin is een andere populaire tuinstijl. Deze stijl staat ook bekend als de “paradijselijke” tuin, omdat hij ontworpen is als een combinatie van orde en natuur. De tuinier integreert groenten en kruiden zo dicht mogelijk bij het huis – het is handig, en kan gemakkelijk worden geoogst. Dezelfde groenten en kruiden kunnen ook in de tuin worden gekweekt. Een ander type tuin is de “liguster” tuin. Liguster is een soort heester met kleine, harde stengels die naar boven gebogen zijn. Hij wordt door de tuinier gekozen vanwege zijn kleur en omdat hij gemakkelijk te verzorgen is. De bloemkleur van de liguster is rood en wit, en de struik is zeer gemakkelijk te verzorgen.

Een ander type tuin is het “boeket van de vrouw”. Dit is een tuin die vol staat met bloemen die gekozen zijn om mooi en sterk te zijn. Deze bloemen worden door tuiniers gebruikt om liefde en toewijding te symboliseren. Het zal blijken dat deze bloemen ook heel mooi zijn om naar te kijken en zelfs om aan te ruiken.De meeste bloemen in een vrouwenboeket betekenen iets, of ze nu liefde, jaloezie, respect, verbintenis enzovoort betekenen. Waarschijnlijk zult u ervoor kiezen om enkele van deze bloemen in uw eigen tuin te planten om gedachten van liefde en toewijding te brengen waar u misschien nog niet aan gedacht heeft.

Het maakt niet uit wat uw reden voor het planten van een tuin kan zijn, het is een goed idee om wat tijd te nemen om te plannen wat u zou willen planten. Dit zal ervoor zorgen dat u georganiseerd genoeg bent om ervoor te zorgen dat uw tuin efficiënt is opgezet, zodat u in staat bent om te zorgen voor elke plant die u hebt geplaatst. Het zal er ook voor zorgen dat u geen delen van de tuin mist waar u groenten of bloemen in zou kunnen kweken.

Het is een goed idee om een aantal ideeën, ruwe plannen, of blauwdrukken voor uw landschapsarchitectuur uit boeken die je kunt kopen lokaal te krijgen. Een goed boek over kleine landschapsarchitectuur voor tuinen is altijd een goede investering. U kunt ook naar uw plaatselijke bibliotheek en onderzoeken hun collectie van tuinieren boeken. Deze boeken kunnen een grote hulp zijn om uw creatieve sappen te laten stromen.

Lees meer

Straten maker